Thematic online quizzes

Вікторина «Що ми знаємо про НАТО». Пропонуємо Вам перевірити свої знання про НАТО.

НАТО — це політико-військовий альянс, основними цілями якого є коликтивна оборона його членів і збереження демократичного миру в північноатлантичному регіоні.

В 1949 році 4 квітня в результаті укладання Північноатлантичного договору у м. Вашингтон.

Албанія; Бельгія; Болгарія; Канада; Хорватія; Чеська Республіка; Данія; Естонія; Франція; Німеччина; Греція; Угорщина; Ісландія; Італія; Латвія; Люксембург; Нідерланди; Норвегія; Польща; Португалія; Румунія; Словаччина; Словенія; Іспанія; Туреччина; Велика Британія; Сполучені Штати.

Колективна оборона; врегулювання кризи; корпоративна безпека через партнерство.

Гастінгс Лайонел Ісмей (1952-1957рр.) - британський військовий і політичний діяч, генерал.

У НАТО відсутня єдина віськова форма. У командних центрах представники різних країн зберігають власні, національні типи військових форм.

Штаб-квартира НАТО — Брюсель. Кожна країна Альянсу представлена своїм постійним представником у ранзі посла. Йому допомагає національна делігація, яка складається з дипломатів і віськових радників.

НАТО має Генерального секретаря, якого призначають терміном приблизно на чотири роки. Це високопоставлений політик з однієї із країн-членів Альянсу. Генеральний секретар головує на засіданнях Північноатлантичної ради та інших важливих органів НАТО і є головним речником Альянсу. В повсякденному управлінні справами Альянсу йому допомагає Міжнародний секретаріат, до його складу входять фахівці і офіційні особи з усіх країн — членів НАТО.

Єнс Столтенберг — норвезький державний і політичний діяч.
З 1 жовтня 2014 р.— Генеральний секретар НАТО.

Вступ України до НАТО матиме цілком визначені економічні переваги. Безпека й економічне процвітання прямо пов'язані між собою. Інвестори бажають мати справи лише з тими країнами, щодо стабільності і політичного майбутнього яких у них не виникає серйозних сумнівів. Національна безпека країни може бути надійно забезпечена двома шляхами: за допомогою могутнього самостійного потенціалу стримування або за рахунок участі у впливових і потужних воєнних блоках.

Інформацію надала Аврамова І.П., завідуюча відділом НБО