Citation Laureates 2024

19 вересня 2024 року Clarivate назвала 22 дослідників із 6 країн лауреатами Citation Laureates™.

Щороку, починаючи з 2002 року, аналітики Web of Science Group використовують дані про публікації та цитування з платформи Web of Science для виявлення впливових дослідників у сферах досліджень, у яких
присуджуються Нобелівські премії: фізіологія (медицина), фізика, хімія та економіка.

Враховуються наукові статті, які цитувалися понад 2000 разів. Вони є рідкістю, і становлять невелику частку від загальної кількості публікацій. Винятково висока цитованість є ознакою впливу дослідника на співтовариство та визнанням основної ролі його досліджень у своїй галузі. Список Citation Laureates™ 2024 використовується для прогнозування майбутніх лауреатів Нобелівської премії. Ці 22 видатних вчених та економіста з шести країн продемонстрували такий новаторський вплив у своїх галузях, що їхня робота вважається нобелівською.

Експерти Інституту наукової інформації (ISI)™ у Clarivate™ визначили 75 лауреатів Citation Laureates до їхнього успіху у Нобелівській премії - часто за кілька років до того, як вони здобули Нобелівські нагороди.

Цьогорічні лауреати Citation Laureates зробили значний внесок у розвиток ключових областей, включаючи чисту енергію, нанотехнології, тривимірні структури білків, економічний вплив корупції, хвороби серця, молекулярну динаміку, квантові обчислення, генетичний імпринтинг та фізику конденсованих середовищ.

Читати блог.


Інформацію надала Кусмарова Ольга
координатор е-сервісів НБ ХНУРЕ