Співпраця з ORCID

ХНУРЕ почав співпрацювати з ORCID, ставши членом Національного Консорціуму ORCID - Україна. Науковою бібліотекою здійснено інтеграцію електронного архіву ХНУРЕ (ELAr) в ORCID.



Членство у консорціумі дає низку переваг як для ХНУРЕ, так і для його співробітників, які мають ORCID ID:

  1. ORCID має вичерпний список публікацій, авторів та користувачів активних та колишніх членів ХНУРЕ та пропонує інтерфейси для інших систем.
  2. Багато записів про авторів мають великі варіації написання в іменах, що ускладнює пошук авторів, доступ до них та статистику цитування. ORCID дозволяє зменшити кількість друкарських помилок і варіацій в іменах авторів.
  3. ORCID iD є особливо корисним для забезпечення якості інформації репозиторію, і він спрощує створення точних списків публікацій.
  4. Приналежність до ORCID консорціуму дає, в першу чергу, силу, яка походить від спільноти практики. Український консорціум здебільшого базується на використанні ORCID у системах з відкритим вихідним кодом, таких як Open Journal System (OJS) або DSpace, створюючи варіанти використання функціональної сумісності, які можуть бути корисними у національній спільноті практиків та в усьому світі.
  5. Використовуючи ORCID, наш університет зможе однозначно ідентифікувати дослідників та учасників, з якими він працює. Чим більше дослідників використовують ORCID, тим більше їхня робота стане більш помітною у більшій дослідній екосистемі.

Там, де помилкова інформація та дезінформація підривають суспільну довіру, ORCID виступає як ключовий будівельний блок у більш надійний дослідній екосистемі, де одним клацанням миші будь-хто може ідентифікувати людей, які зробили свій внесок у дане дослідження, і зрозуміти історію їхньої кар'єри та послужний список вкладів.

Якщо ви ще не реєструвалися для отримання ідентифікатора ORCID iD:
1. Ви можете зробити це самостійно, перейшовши за посиланням: https://orcid.org/
2. Перейшовши за посиланням, вказаним в особистому кабінеті ELAr ХНУРЕ:  https://openarchive.nure.ua/home
3.Вам буде запропоновано це зробити при переході за посиланням у надісланому Вам листі від ORCID Member Portal.

Якщо виникли питання, зверніться на поштову адресу: olena.andriienko@nure.ua


Інформацію надала Андрієнко Олена, відділ літератури іноземними мовами НБ ХНУРЕ